pondělí 27. července 2009

Pohádka o tom, jak JihoVýchod o plány přišel

Bylo tomu jednoho krásného dne. No vlastně to bylo hlavně v noci a ta nebyla až tak krásná, no a taky ty noci byly vlastně hned dvě. A krásné vůbec nebyly pro království NsA a celý Jihovýchod.
Taky by jsme vlastně mohli začít BYLO NEBYLO. Protože ono nejdřív BYLO …. plánů na jihovýchodu celkem dost. Ale pak už zase NEBYLO ….. plánu na jihovýchodu až tak moc.

První noc se snesla nad celým známým světem jinak také označovaným jako s8. A jen pár vyvolených tušilo, jaký ďábelský plán se před pár dny zrodil v hlavě jednoho miminka. A právě tato temná noc byla tou pravou pro spuštění ďábelského plánu.
Několik dní i nocí trénoval malý a nenápadný kníže Kowo svou armádu pro jediný důležitý úkol. Nastala noc a tato malá ale dobře vycvičená skupinka hrdinů se v maskáčích pomalu a potichu blížila k vesnici mocného barona Von Talaczka. Tváře bojovníků začerněné popelem, kola katapultů obalená dekami. Jedině překvapení mohlo přinést úspěch akce. Málem bylo vše prozrazeno, když si přelézáni zdi jeden z vojáků hlasitě uprdl. Naštěstí všechni Von Talaczkovi strážci hezky spinkali v postýlkách se svými medvídky. Najednou nočním tichem zaznělo hlasité „ Do útoku“ a z nočního nebe se na pokladnici snesly dobře mířené střely katapultů. Vojáci uvnitř vesnice se pak hbitě zmocnili natarských plánů. V tom okamžiku již další skupina s beranidly splnila svůj úkol a zničila městskou bránu. Útočný oddíl měl tedy otevřenou cestu k rychlému ústupu i se svým neocenitelným lupem. Než se obránci vůbec vzpamatovali, mizeli již i poslední útočnici mezi stromy blízkého lesa. Poté již jen zbývalo přemístit plány do úschovy vévody miminka.

Nad světem s8 se snesla noc další, ještě temnější než předchozí. Království Jihovýchodu bylo ponořeno v chmurné atmosféře. Ať již to bylo způsobeno tichou akcí noci předchozí, nebo brutálním napadením Alricovy nedobytné bašty před několika dny. Všichni šlechtici jihovýchodu soustředili svou pozornost na plánování dalšího vývoje v Baště jihovýchodu, a proto zrušili dlouho ohlášenou party v Alricově vesnici Gravalax.
I v království Tornád a Pevností roznášeli poslové zprávu o konané party. A jelikož zprávu o zrušení party nikdo neposlal, vydali se v dobré náladě na přátelskou návštěvu mnozí šlechtici z těchto království. A tak v noci z neděle na pondělí dorazili hrabě Maximu, hrabě Gepi, hrabě Demoisele a knížata Velkyodin, Maras, Dedovsevedo, Zlokan a vévoda Rybízek.
Co to? Brány však byly zavřené a obyvatelé Gravalaxu se vůbec nechovali mile k této přátelské návštěvě. Naopak, na výpravu začali házet své oštěpy. Šlechtici se tedy značně rozlobili a i mezi jejich doprovodem propuklo velké běsnění. Z ozdobených katapultů a beranidel byly strhány květiny a ozdobné stužky a všechny stroje byly v okamžiku přeměněny zpět k účelu své prvotní konstrukce. Bitva byla sice náročná a oběti byly na obou stranách značné. Obranné zdi Gravalaxu však tak silný nápor dlouhou dobu nemohly vydržet a proniknutí armád do města byli všichni obránci nemilosrdně pobiti. Párty se nekonala, a tak návštěva celkem naštvaně odešla z Gravalaxu. Jako mírnou kompenzaci za zbytečnou cestu sem, ukradli alespoň všechno obilí, hlínu, dřevo a železo, co našli. Jeden z vojáků pak ještě sebral nějaký starý zašpiněný pergamen, který patrně nemá žádnou cenu. No nic, alespoň se dá použit v případě nutné potřeby jako náhražka lopuchového listu. Jiný účel stejně nemá.
Snad se z toho král Alric poučí a nebude již příště rušit další hromadné párty :))
(Learos)




"... těžko říci, jestli někdy od Tornád někdo pochopí, že nám ho neveme :)"
Alricu, Drtiváku, Serede, Kokso, Jablíčko, Leonidasi, snad si již pochopil, že vezme.. :)

1 komentář:

  1. Jestli pochopil není jisté, ale z dovolené v Řecku si přivezl ještě nick Spartakus....

    OdpovědětVymazat